לכולנו יש יחסי אהבה שנאה עם המכנסיים שלנו. לכל אחת יש את המכנסיים שבהם היא מרגישה הכי נוח. המלווים אותה כבר שנים. זה יכול להיות הג'ינס שמעצב, 'מחזיק כל מה שצריך', ונותן מראה של מיליון דולר.
ומצד השני יש את הג'ינס ההוא מהתיכון או מהאוניברסיטה שרודף אותנו ממעמקי הארון ומזכיר לנו נשכחות. המכנסיים נתפסות אצלינו כתזכורת לגוף, לחיים ולתפיסת העצמי שלנו שהשתנו עם השנים.
אבל לא תמיד פריט הלבוש הכל-כך נוח הזה היה חלק מהמלתחה שלנו. רק לפני כמה עשרות שנים המכנסיים היו לבוש לגברים בלבד.
אז איך הגענו למצב שלכולנו יש מכנסיים בארון?
רקע – אז איך ממכנסיים לגברים בלבד הגענו למכנסיים לנשים?
נראה שהחלוצה בתחום היא אמיליה בלומר. היא הייתה האישה הראשונה שלבשה מכנסיים והחלה את מהפכת הלבוש. היא פרסמה בעיתון שלה מכנסיים שאותם היא לבשה מתחת לחצאית קצרה. בכך היא יצרה אמירה אופנתית פמיניסטית. אך באותה תקופה נשים רבות חששו להיחשב כבעייתיות ולכן זה לא תפס תאוצה.
בסוף המאה ה-19 נשים מהמעמד הגבוה התחילו ללבוש מכנסיים לטובת פעילויות ספורט, כגון רכיבה על סוסים או אופניים. המכנסיים הפכו להיות פריט לבוש ייעודי לרכיבה. אך הן לא העזו עדיין ללבוש אותם בפומבי.
בתחילת המאה ה-20, המכנסיים מגיעים אל חוף הים בדוגמת בגד רחצה. אך מה שבפועל הוציא את המכנסיים לנשים מנישות ספציפיות לכיוון לבוש יומיומי היה הטלטלה הכלכלית בשנות ה-40. עקב המלחמה לא היה מי שיעבוד במפעלים. הנשים שנכנסו לעבודה במקום בעליהן לבשו מכנסיים לנשים לשם הנוחות בעבודה.
בשנות ה-60 העליזות עם עליית הגל שני של הפמיניזם והדרישה לשוויון ולחירות מינית, נשים החלו ללבוש מכנסיים כסמל לשבירת מוסכמות. עד מהרה האופנה הגבוהה מצטרפת לתופעה החברתית המחתרתית ומעצבי על מתחילים להלביש דוגמניות במכנסיים.
מאז ועד היום
היום לשמחתנו בישראל ובשאר העולם המכנסיים לנשים כאן כדי להישאר. את כבר לא חייבת להיות פמיניסטית לוחמת שוויון (לא שיש משהו רע בזה – גיל פאוור!) בשביל לשים עלייך זוג מכנסיים ולהנות מהנוחות והפרקטיות שהבגד הזה מביא עימו.