כיום, כאשר עידן הטכנולוגיה הינו עידן מאוד מתקדם, גם ברכבים כבר קיים שינוי ויש התקדמות טכנולוגית מאוד גדולה. כיום קיימים רכבים חשמליים שהינם מעולים, וכך יכולים לשמור על אנרגיה נקייה.
כאשר רוכשים רכב חשמלי ומתגוררים בבית משותף, בבניין בו יש מה דיירים משותפים, ומעוניינים לבצע התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי בבית משותף, יש לבדוק מה אומר החוק, והאם יהיה מקובל על כלל דיירי הבניין לבצע התקנת עמדת טעינה כזו בבניין.
יכול להיות שלא כל דיירי הבניין יהיו מעוניינים לדבר כזה, וכך בעצם ייצא מצב שלא יהיו הסכמות בין כל דיירי הבניין. דבר כזה יכול להביא למחלוקות שונות ולכן, מומלץ לבדוק על כך.
מדוע יכולים דיירים להתנגד לביצוע התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי בבית משותף?
לא כולם מכירים את הנושא של הרכבים החשמליים החדשים, וכמובן שמי לא מכיר זאת יכולות לעלות לו שאלות מסוימות שיכולות להביא איתן חשש קל לביצוע התקנת העמדה.
התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי בבית משותף יכול להעלות שאלות כמו: האם קיים בזה קרינה? חשש זה יכול להיות קיים אצל כל אחד שחושב על הטענת רכב חשמלי, האם המטען מספיק בטיחותי? לא פעם שומעים על מקרים מסוימים שיכולים לנבוע בעקבות מטען מסוים שהיה בחשמל ולכן, זה יכול לעלות חשש בקרב דיירי הבניין.
מה אומר על כך החוק?
רכבים חשמליים הינם משהו חדש ולכן, עדיין אין תקנת חוק שיכולה להעיד לכם משהו מסוים על התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי בבית משותף.
אך לגבי בתים משותפים קיימים חוקים מסוימים שיכולים מעט לעזור לכם, למשל קיים חוק האומר כי שימוש ברכוש משותף הינו מותר במידה ומדובר על שימוש סביר, וכמובן שבמידה וקיים עוד דייר עם בקשה לשימוש כזה לא יימנע ממנו השימוש.
בנוסף, נדרש לקבל אישור לביצוע התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי בבית משותף מכלל דיירי הבניין. קיימים מצבים מסוימים בהם על פי חוק אין חובה לקבל הסכמה מכולם אך כאמור, לגבי רכבים חשמליים אין עדיין החלטה על פי חוק.